"Vad blir det för maaaaat?" barnens röster klingar ut över kökets nejder. Utan att för den skull göra anspråk på att vårt kök skulle vara av något större mått, snarare tvärtom. Och det är inte heller det Mobergska köket som ensam kan ta patent på detta utrop. Skulle tro att många är de mödrar och förmodligen också fäder som hört denna visa till leda. Så vad gör man då när man kommer hem efter en lång och tröttsam arbetsdag. Plockar man upp den fint förberedda fransyskan man tog upp ur frysen dagen innan. Jag önskar att jag gjorde så! (I och för sig läste jag ett av mina tidigare inlägg och såg där att jag faktiskt hade tagit fram tjocka revben från frysen och varit ack så förutseende. Se där!) Men allt för många gånger rusar jag runt hemma i köket med vilt stirrande blick först i kylen,sedan i frysen för att strax öppna kylskåpsdörren en gång till i hopp om att en vilsekommen entrecôte promenerat in i just vårt kylskåp denna eftermiddag. Jag kan inte skylla på min man som är den som oftast står för inköpen och förser frysen med kött i alla former. Det är bara det att min fantasi tryter något så vansinnigt ibland! Så i kväll satte jag mig ner för att i lugn och ro studera min lilla receptbok. Det slutade så här:
Potatis (kokas)
lite salt
Stöt alltsammans och blanda i smör och värmd mjölk. Vispa! Se där, vad blev det nu? Kanske potatismos!
Därefter steks falukorv i tunna skivor.
Ta da! en helsvensk husmanrätt!
Rackarns vilken husmor man har blivit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar